Verstappen: "Albers krijgt wat hij verdient"

Olga (Nuongirl)
Afgelopen dinsdag werd bekend dat Christijan Albers racecoureur-af is bij Spyker F1. De Nederlander was er niet in geslaagd zijn betalingen na te komen.

Jos Verstappen is van mening dat dit ook écht de laatste race van Albers in de Formule 1 geweest. "Naar mijn mening heeft Christijan zijn eigen graf gegraven. Hij mag dan wel zeggen verrast te zijn door het besluit, maar volgens mij heeft hij deze afloop allang zien aankomen," aldus de Limburger.

"Laten we eerlijk zijn: wanneer je voor aanvang van het seizoen al weet dat een belangrijke sponsor zijn verplichtingen niet wil of kan nakomen, dan vraag je natuurlijk om problemen. Ik meen me te herinneren dat het Albers-kamp zei dit seizoen niet te hoeven betalen voor het stoeltje bij Spyker. Albers zou, zo meldde hij, een betaalde coureur worden. Nu is echter het tegendeel bewezen en heeft dit hem de kop gekost."

Naar eigen zeggen ergerde Verstappen zich dit jaar aan het excuusgedrag die Albers dit jaar vertoonde. “Hij moet eens wat meer in de spiegel kijken. Altijd maar weer weet hij met het beschuldigende vingertje naar anderen te wijzen en nooit ligt het aan zichzelf wanneer er weer eens iets fout gaat of er problemen zijn. Bij het tankincident in Frankrijk trok hij wél direct het boetekleed aan maar daar kon hij ook echt niet mee wegkomen.”

“Ik zeg vaak dat uiteindelijk ieder mens krijgt wat hij verdient. Dat geldt ook voor deze afloop voor Christijan. Met afloop bedoel ik ook echt afloop want ik denk dat de breuk met Spyker tevens het definitieve einde is van de Formule 1-carrière van Albers. Ook daarin ben ik eerlijk: op basis van de prestaties die hij dit seizoen heeft neergezet hoeft hij nergens meer aan te kloppen. Hij zal heel veel geld moeten meenemen om ooit nog een stoeltje te veroveren in de F1.”

"Het vonnis is nu geveld over een coureur die er nooit in is geslaagd gevoelens van sympathie op te roepen. Dat is niet mijn persoonlijke gevoel, maar slechts een conclusie naar aanleiding van de vele geluiden die ik over Albers hoor. Ik kom regelmatig op een kartbaan of circuit waar je toch vooral echte racefans tegen het lijf loopt. Het valt me dan op dat die mensen niet of nauwelijks positief over Christijan praten," besluit Verstappen.