"Albers rijdt niet in Duitsland"

Wouter (ziggyziggyziggy)
De toekomst van Christijan Albers bij Spyker F1 lijkt in gevaar te zijn. Volgens hardnekkige geruchten zou de race van gisteren de laatste voor de Nederlander zijn geweest. Geldproblemen zou de voornaamste reden zijn om Albers uit de wagen te zetten.

Het Spykerteam zou niet tevreden zijn over de prestaties van Albers. Tevens zou het team een ultimatum hebben gesteld voor het inlossen van Albers' betalingsachterstand. Pieter Leeuw, woordvoerder van het team, bevestigt dat er een betalingsprobleem bestaat, maar wil niet ingaan op de gevolgen. Het zou om een bedrag van miljoenen euro's gaan. Albers zelf ontkent de hele kwestie: "Ik heb hier niets mee te maken. Ik ben in dienst van het team en houd me alleen bezig met rijden en tachtig dagen per jaar in actie te komen voor de sponsors."

Geruchten gaan dat Albers over twee weken, als de Duitse Grand Prix op de Nürburgring wordt verreden, vervangen wordt. Namen die genoemd worden als vervanger zijn onder andere Christian Klien, Marc Gené en Narain Karthikeyan, al is het waarschijnlijk dat laatstgenoemde in de GP2 instapt voor de gewonde Ernesto Viso. Ook Giedo van der Garde wordt genoemd. Wellicht dat de tests op Spa-Francorchamps van morgen en woensdag een indicatie geven over een nieuwe coureur.

Het management van Spyker zou inmiddels al verregaande plannen hebben gemaakt voor de rijderswissel, maar de teambaas van Spyker, Colin Kolles, weigerde commentaar te geven over de kwestie.