[CCWS] Uitslag eerste kwalificatie

Olga (Nuongirl)
Tristan Gommendy heeft tijdens de eerste kwalificatie op Mont Tremblant zeer verrassend de voorlopige pole gepakt. De coureur van PKV Racing was slechts 7/1000ste sneller dan landgenoot Sebastien Bourdais. Robert Doornbos eindigde als vijfde.

Vanwege de kans op regen voor morgen, was de voorspelling dat meerdere coureurs vroeger de baan op zouden rijden om zich te verzekeren van een vrije baan. Naast de gebruikelijke langzamere coureurs, bleek deze voorspelling echter niet juist; de meeste coureurs wachtten de eerste minuten zoals gebruikelijk rustig af.

Nadat de topcoureurs na tien minuten wel de baan op reden, doken de tijden snel omlaag. Op een moment stond de top zes zelfs binnen een tiende van een seconde. Tristan Gommendy verstoorde die tijden door enkele tienden sneller te gaan rijden. Toch vormde er zich weer een groep coureurs die binnen een tiende van een seconde achter de leider eindigden.

Tijdens de tweede stint leken meerdere coureurs op weg te zijn om Gommendy van de eerste positie te stoten, maar in de laatste sector verloren ze opvallend veel tijd waardoor niemand de tijd van de Fransman verbeterde. Nadat de vlag was gevallen, kwam alleen Bourdais nog zeer dichtbij, maar hij kwam 7/1000ste tekort om de tijd van zijn landgenoot te verbeteren.