Koenders voor vijf jaar naar AZ

Yeahinho
De verwachte transfer van RKC Waalwijk-verdediger Milano Koenders is vanmiddag definitief beklonken. De 20-jarige Amsterdammer tekende een vijfjarig contract bij AZ. "Dit is een mooi moment in mijn carrière. Bij AZ kan ik me perfect doorontwikkelen, want ik heb nog lang niet alles laten zien wat ik in me heb", aldus het talent.

De uit de Ajax-opleiding afkomstige Amsterdammer maakte afgelopen seizoen zijn profdebuut bij RKC, en speelde direct dertig wedstrijden voor de Waalwijkers. Hij was een van de weinige lichtpuntjes bij de degradant. Al snel was duidelijk dat het talent - ondanks het nog drie jaar doorlopende contract - niet te houden zou zijn voor de nieuwbakken eerste divisionist. In eerste instantie toonde FC Twente belangstelling voor de jonge verdediger, maar zij haakten af vanwege de hoge vraagprijs van RKC. AZ wilde wel aan de wensen van de Waalwijkers voldoen.

"Ik heb redelijk goed gespeeld bij RKC. Het is fantastisch dat een club als AZ me na één seizoen al wil hebben. In Alkmaar kan ik me perfect doorontwikkelen, want ik heb nog lang niet alles laten zien wat ik in me heb", aldus Koenders op de website van zijn nieuwe club. "Ik zie AZ als een topclub in Nederland. Hier heb ik goede spelers om me heen, een geweldige trainer en een mooi stadion. Van meneer Van Gaal kan ik veel leren. In de tijd dat ik in de A1 van Ajax speelde, was hij daar Technisch Directeur. Ik heb er zin in en ben bij de start van de voorbereiding vlijmscherp."

Theo Zwarthoed maakt de overgang in omgekeerde richting. De 24-jarige doelman speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Excelsior en stond daarvoor vijf seizoenen onder contract bij AZ. De Volendammers zal komend seizoen op huurbasis uitkomen voor RKC Waalwijk.

Submit: VerrekteZakHooi