[Upd]Capello ontslagen bij Real Madrid

Maikel (WeebI)
Volgens Radio Marca is Fabio Capello al sinds woensdag geen trainer meer bij Real Madrid. De Italiaan kreeg zijn ontslag, ondanks het behalen van de Spaanse landstitel.

De geruchten rond het ontslag van de Italiaanse coach deden al langer de ronde. De Madrilenen zouden niet tevreden zijn met de prestaties van Capello, ondanks het behalen van het kampioenschap. Technisch directeur Predrag Mijatovic heeft de beslissing van de directie reeds laten weten aan Capello en Baldini.

Voorzitter Ramon Calderón liet ook al eerder doorschemeren dat hij Capello liever zag vertrekken. Toch hoopte de Italiaan, die op dit moment vakantie viert in China, dat hij ook volgend seizoen nog namens de Koninklijke op de bank zou zitten. Dat is dus niet zo, en de geruchten dat de Duitser Bernd Schuster zijn plaats inneemt lijken steeds reëler. Schuster mag uit dank voor zijn prestaties bij Getafe vertrekken zonder afkoopsom. Dat meldde voorzitter Ángel Torres.

Vandaag is er een grote vergadering waarbij de invulling van de bank, en wellicht ook de positie van technisch directeur, besproken wordt.

Update

De clubleiding van Real Madrid heeft het ontslag van Capello vanmiddag bevestigd. Het winnen van de landstitel, op het nippertje, heeft Capello niet kunnen redden.