Vijf kampioenen missen Spelen

Sjors (Sj0rSz)
Foppe de Haan moet tijdens de Olympische Spelen van 2008 een aantal spelers missen, die afgelopen weekend met de selectie van Jong Oranje Europees kampioen werden. Dit gezelschap is namelijk te oud om deel uit te maken van deze ploeg.

Het gaat om Julian Jenner, Arnold Kruiswijk, Daniël de Ridder, Maceo Rigters en Boy Waterman. Alle spelers die aan het olympisch toernooi deelnemen moeten na 1 januari 1985 geboren zijn. Het eerdergenoemde vijftal is echter geboren in 1984, waardoor zij niet in aanmerking komen om mee te spelen. Er is nog wel een andere mogelijkheid, namelijk met dispensatie. Elke ploeg mag slechts drie spelers afvaardigen die ouder dan 21 jaar zijn.

Afgelopen zaterdag startten vier van de eerdergenoemde voetballers in de basis. Alleen Jenner stond langs de zijlijn. De middenvelder speelde namelijk een teleurstellend toernooi, waar Rigters verraste. De speler van NAC Breda werd zelfs topscorer van het toernooi, dat in eigen land werd gehouden.

Toch kan De Haan in 2008 beroep doen op een aantal spelers, die de afgelopen weken niet in actie kwamen. Dit vijftal bestaat uit Ibrahim Afellay, Urby Emanuelson, Patrick Gerritsen, Evander Sno en Piet Velthuizen. Van de huidige selectie zullen ook Stijn Schaars en Dwight Tiendalli volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid niet deel kunnen nemen aan de Spelen. Dit duo kon door respectievelijk een blessure en familie-omstandigheden ook niet spelen.