Wie volgt Thierry Henry op?

Maikel (WeebI)
Thierry Henry pakte meermaals de topscorerstitel met Arsenal, en daarmee diverse prijzen. De Franse spits vertrekt echter naar FC Barcelona, waardoor de Engelse club op zoek moet naar vervanger voor haar spits.

De onderstaande spitsen zijn enkele van de voornaamste kanshebbers om de overstap naar het Emirates Stadium te maken.

Nicolas Anelka

Anelka, op dit moment onder contract bij Bolton Wanderers, speelde al eerder in het shirt van Arsenal. De Fransman werd aan het eind van het vorige millennium vervangen door Henry, terwijl het juist nu andersom kan zijn. Nadeel is dat Anelka inmiddels wel de dertig nadert, en daardoor niet erg lang meer mee kan.

Diego Forlán

Diego Forlán is geen onbekende op de Engelse velden. Hij speelde eerder bij Manchester United, waar hij nog niet ontwikkeld was als een doelpuntenmachine. Hij mocht vertrekken, en ineens kon hij bij Villarreal wél scoren. De Uruguyaanse spits is inmiddels vele miljoenen meer waard, hetgeen de kans verkleint dat hij naar Arsenal gaat.

Darren Bent

Bent zag zijn ploeg Charlton Athletic degraderen, maar dat weerhield hem er niet van om een belachelijk hoog bod van West Ham United (¤25 miljoen) in de prullenbak te gooien. Hij is pas 23, en kan doelpunten maken. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat Arsčne Wenger na Theo Walcott opnieuw diep in de buidel zal tasten voor een speler die zich nog moet bewijzen bij een club die Europees speelt.

Andrew Johnson

Andy Johnson vindt al jaren veelvuldig het net voor Everton, en is één van de kanshebbers om in Henry's voetsporen te treden. Johnson is net zo snel en heeft oog voor de goal. De Engelse spits heeft het wel naar zijn zin in Liverpool, en zal niet zomaar vertrekken.

Michael Owen

Net terug van weer eens een blessure, zou Michael Owen Henry op kunnen volgen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk, aangezien Newcastle United ¤25 miljoen betaalde aan Real Madrid voor de spits. Dat willen ze minstens terugverdienen, terwijl Arsenal het risico niet wil lopen een blessuregevoelige spits voor zoveel geld te halen.

Klaas Jan Huntelaar

Huntelaar kende vorig seizoen een geweldig jaar, door voor zowel Heerenveen als Ajax veelvuldig het net te vinden. Ook dit seizoen wist hij zijn goals weer mee te pikken, en dat ging niet onopgemerkt. Met naar verluidt ook Manchester United op het vinkentouw is de kans best aanwezig dat Arsenal de Nederlander naar Londen haalt, waar hij samen met Robin van Persie zou kunnen spelen.

Ryan Babel

Ook Huntelaars clubgenoot Babel, die net Europees Kampioen onder-21 is geworden, is een kanshebber. Bondscoach Marco van Basten vergeleek de aanvaller zelfs met Henry. Babel tekende afgelopen februari nog bij voor drie jaar, maar als Arsenal de portemonnee trekt zal Ajax waarschijnlijk niet al te moeilijk doen.