[EK-21] Donk kan alsnog prijs pakken

Sjors (Sj0rSz)
Ryan Donk krijgt zaterdag de gelegenheid om alsnog een prijs binnen te halen. De verdediger van AZ liep met zijn club namelijk de landstitel en de nationale beker mis. Nu kan hij met Jong Oranje Europees kampioen worden.

"Het is echt vervelend als je ergens naast grijpt", liet Donk in een reactie weten. "Ik heb wel een goed seizoen gedraaid en ben daar ook trots op. Zeker omdat ik drie jaar geleden nog bij de amateurs speelde. Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken. Nu wil ik wel eens weten hoe het voelt om een prijs te winnen. Mijn gevoel zegt me dat het nu gaat lukken, dat ik nu iets moet gaan winnen."

Afgelopen seizoen beleefde Donk zijn grote doorbraak. Een jaar geleden was het nog een onbekende voetballer, maar nu wordt hij door veel mensen vergeleken met Jaap Stam. Ondanks dit compliment laat de jonge spelers zich niet gek maken. Ook hanteert hij een duidelijke planning: "Voor mijn 25ste wil ik het Nederlands elftal halen. Dat mensen me al richting Oranje willen praten of schrijven, doet me niets. Als klein jongetje was ik al nuchter en dat ben ik nu nog steeds."