[Upd] De Cler naar Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)
Tim de Cler is vanaf volgend seizoen in het shirt van Feyenoord te bewonderen. De verdediger is afkomstig van AZ. Ook PSV hengelde naar de diensten van de speler, maar nu kiest hij dus voor de club uit de havenstad.

De Cler had bij AZ nog een contract tot de zomer van 2008. Toch mocht de verdediger naar een andere werkgever uitkijken, aangezien hij zijn huidige overeenkomst niet wilde verlengen. Het is niet duidelijk hoeveel Feyenoord voor de speler moet betalen.

Door naar de Kuip te vertrekken, zal De Cler een stapje terug gaan doen. AZ is al geruime tijd bezig om een club te worden die in de top mee kan draaien. Feyenoord heeft afgelopen maar wat aangemodderd. Het is ook nog niet te zeggen of de club in het nieuwe seizoen, onder leiding van de nieuwe trainer Bert van Marwijk, wel voortvarend van start kan gaan.

De afgelopen maanden kreeg De Cler steeds meer het idee dat hij een nieuwe uitdaging wilde. Als reden voerde hij aan dat alle spelers, waarmee hij AZ groot maakte, naar andere clubs waren vertrokken. Door voor Feyenoord te kiezen creëert de verdediger duidelijkheid voor zichzelf. In eerste instantie leek het er op dat de 28-jarige speler naar het buitenland zou vertrekken, maar toen werd bekend dat PSV geïnteresseerd was in zijn diensten. De Eindhovense ploeg keek namelijk uit naar een linksback die ook nog kan aanvallen, iets wat De Cler allemaal bezit.

De laatste weken hadden PSV en AZ contact over de hoogte van de transfersom. Bovendien leek het een kwestie van tijd wanneer de transfer zou worden beklonken. De verdediger moest vertrekken, omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Toch stelde de Alkmaarders zich gedurende de onderhandelingen alles behalve soepel op. De clubleiding zag liever niet gebeuren dat een speler naar de directe concurrent zou vertrekken.

Nu Van Marwijk en De Cler vanaf volgend seizoen bij Feyenoord actief zullen zijn, is de opbouw van een nieuwe selectie inmiddels in volle gang. De Rotterdammers hopen nog altijd op de komst van Kevin Hofland. Bovendien wil de club ook nog een middenvelder met ervaring en een topspits aan de spelersgroep toevoegen. Deze laatste vacature zou Roy Makaay moeten gaan vervullen.

Update 14:12 uur

Tim de Cler is de komende vier seizoenen Feyenoorder. De linksback wordt vanmiddag gepresenteerd in de Kuip, bevestigt Feyenoord op haar website.