[EK-21] Servië Tsjechië de baas

Olga (Nuongirl)
Servië heeft zojuist Tsjechië met 1-0 verslagen in groep B. Hierdoor hebben de Serven zich geplaatst voor de Olympische Spelen van 2008.

Beide ploegen begonnen aanvallend. Dit leverde veel schoten op het doel op, maar die waren niet echt gevaarlijk. Bij de Tsjechen was Papadopoulos de gevaarlijkste man. Hij werd een aantal maal weggestuurd, maar hij kon het niet afmaken. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Serven langzamerhand de betere ploeg. In de 31e minuut waren ze op weg naar de 1-0, maar Mridja ging onderuit in het strafschopgebied. De Poolse arbiter zag er echter geen strafschop in. De Tsjechen wisten langzamerhand meer de overhand te krijgen, maar net als hun tegenstanders wisten ze niet tot scoren te komen, waardoor de ruststand 0-0 bleef.

Net als in de eerste helft, werden er in de tweede helft ook behoorlijk wat overtredingen gemaakt door beiden teams. Het waren de Serven die in de aanval gingen, onder meer via kansen voor Tosic en Jankovic, maar ze faalden in het afmaken daarvan. In de 65e minuut kregen de Tsjechen de beste kans van de wedstrijd, via Pudil, maar zijn schot werd echter gestopt door de Servische doelman.

Twee minuten later had invaller Basta nog een grote kans op de 1-0 voor de Serven, maar zijn schot ging net over. Even daarna een kans voor zijn teamsgenoot Jankovic, maar ook hij faalde. De Serven bleven ook in de laatste minuten het Tsjechische doel bestoken, maar tot scoren leek men niet meer te komen. In blessuretijd wisten de Serven alsnog tot scoren te komen via een kopbal van Jankovic.