[EK-21] De Haan onder de indruk van België

Sjors (Sj0rSz)
Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, is van mening dat Jong België alle respect verdient. Komende zaterdag spelen de twee ploegen, in het kader van het Europees kampioenschap onder de 21 jaar, tegen elkaar.

"Vroeger waren ze erg defensief ingesteld en gokten ze op een countertje. Nu hebben ze een goede lichting en spelen heel dominant. Als je tegen Portugal kunt domineren, heb je het goed gedaan", liet De Haan weten. Het is nog niet zeker in welke samenstelling Jong Oranje zaterdag zal aantreden. De bondscoach is namelijk van plan om enkele spelers rust te gunnen. "Maar het is ook noodzakelijk om ons spel verder te ontwikkelen."

Een aantal spelers binnen de selectie van Jong Oranje kunnen het zich niet meer veroorloven om tegen een gele kaart aan te lopen. Één van deze voetballers is Royston Drenthe, die tot nu toe vriend en vijand verraste. "Ik moet het er nog even met hem over hebben, maar Drenthe is niet onbelangrijk in ons spel."

Het is nog niet duidelijk over De Haan zaterdag over Boy Waterman kan beschikken. De keeper heeft namelijk teveel last van een geïrriteerde tussenwervelschijf. De bondscoach maakte zich echter geen zorgen over de eventuele vervanging: "Maar als hij niet speelt, is dat ook geen probleem. Vermeer is ook een goede keeper."