Zaakwaarnemer Perez hekelt Ten Cate

Olga (Nuongirl)
De zaakwaarnemer van Kenneth Perez is de houding van Ajax-trainer Henk ten Cate beu. Karsten Aabrink zegt dat Ten Cate de overgang van de Deen naar PSV dwarsboomt.

"Het is niet Ten Cate of Ajax die bepaalt waar Perez nu gaat spelen", aldus Aabrink. De 32-jarige Perez heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met PSV, de clubs echter nog niet.

Aabrink zegt dat de Amsterdammers de Scandinaviër, die nog een contract in Amsterdam heeft tot medio 2009, niet willen verkopen aan een directe concurrent. "Waarom zou Ten Cate bang zijn voor Perez? Hij vindt hem toch ook niet goed genoeg om bij zijn team te houden. Onderhand is het genoeg en we hopen dat er snel dingen veranderen. Ik vertrouw erop dat de verantwoordelijke mensen bij Ajax opstaan en ervoor zorgen dat het toch goed komt."

Martin Van Geel, de technisch directeur van Ajax, weerspreekt de woorden van Aabrink. "In eerste instantie wilden we Perez het liefst naar het buitenland verkopen, maar hij wil in Nederland blijven, dus die optie viel af. Vervolgens hebben we te maken met twee clubs die hem willen hebben, PSV en Feyenoord, en moeten we kijken of we eruit kunnen komen. Dat is tot op heden nog niet het geval en meer is er niet aan de hand."