Dudek wellicht naar Real Madrid

Maikel (WeebI)
Jerzy Dudek vervolgt zijn carričre misschien bij Real Madrid. De Poolse doelman is na de Champions League-winst met Liverpool op een zijspoor beland, en is op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De huidige coach van Real Madrid, Fabio Capello, wil Dudek graag toevoegen aan de selectie. Diego López, de afgelopen seizoenen tweede doelman bij de Koninklijke veruilt Madrid voor Villarreal. Of de ex-doelman van Feyenoord ook daadwerkelijk naar Real komt is nog maar de vraag, aangezien de posities van Capello en zijn technisch directeur Predrag Mijatovic niet vanzelfsprekend ook volgend seizoen nog door dezelfde personen vervuld worden.

Volgens de Madrileense sportkrant AS heeft Mijatovic reeds contact opgenomen met Liverpool, waar Dudek sinds de zomer van 2005 op het tweede plan staat, achter eerste doelman José Manuel Reina. De kans dat Dudek in Spanje meer speeltijd krijgt lijkt klein, aangezien eerste keeper Íker Casillas in het Spaanse nationale elftal nog altijd voor Reina staat. In ieder geval hoeven Los Merengues de portemonnee niet te trekken; het contract van Dudek bij Liverpool loopt op 30 juni aanstaande af.

Mocht Capello niet aanblijven als trainer bij Real Madrid, dan zal de Poolse keeper waarschijnlijk niet naar Spanje komen. Naar verluidt is een deel van de directie van de Spaanse koploper niet blij met een eventuele komst van Dudek.