Rijnsburgse Boys sluit af met zege

Michel (methodmich)
Rijnsburgse Boys heeft de kampioenscompetitie voor zaterdagamateurs met een zege afgesloten. De "Uien" eindigden door een 3-1 overwinning op IJsselmeervogels als tweede in de stand.

IJsselmeervogels, dat afgelopen zaterdag het kampioenschap bij de zaterdagamateurs greep, nam de uitbeurt bij Rijnsburgse Boys niet al te serieus. Ongetwijfeld met het oog op de strijd om de landstitel, waarin IJsselmeervogels het zaterdag voor de eerste keer mag opnemen tegen de zondagkampioen, werd met een ongebruikelijk elftal gespeeld. Slechts vijf van de door trainer Cees Lok gebruikte spelers speelden dit seizoen een rol in de successen en dan ook nog eens voornamelijk als invaller. Er deed zelfs een speler mee die al zes jaar niet meer in het eerste elftal had gestaan.

Zodoende kon Rijnsburgse Boys de wedstrijd winnend afsluiten en toch een soort van sportieve revanche nemen op de "Rooien" uit Bunschoten-Spakenburg. Voor rust had ex-prof Brayton Biekman de kampioen van de hoofdklasse A op voorsprong gebracht. Sjoerd van der Waal, volgend seizoen weer spelend voor ASWH, maakte echter nog in de eerste helft gelijk. In het tweede bedrijf kon Rijnsburgse Boys de wedstrijd alsnog definitief naar zich toetrekken. Tim van Breukelen, een voormalig speler van IJsselmeervogels, scoorde al vlug na de hervatting vanaf de stip de 2-1. Invaller Danny van der Vijver bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 3-1.

Voor de thuisploeg zit het seizoen er nu op, IJsselmeervogels krijgt nog een mooi toetje. Op zaterdag 9 juni ontvangt men op eigen veld de zondagkampioen, een week later volgt dan de return. Vanavond wordt bekend wie de tegenstander van IJsselmeervogels zal worden, als Argon en JVC Cuijk elkaar ontmoeten. Argon moet winnen, bij elk ander resultaat is JVC Cuijk zondagkampioen.

De eindstand in de kampioenscompetitie voor zaterdagamateurs is als volgt:

1. IJsselmeervogels 4-9 (9-5)
2. Rijnsburgse Boys 4-6 (7-9)
3. HHC Hardenberg 4-3 (5-7)