Boogerd en Dekker werken naar Tour toe

Bram (Chiel-Montagne)
De laatste weken moesten zowel Michael Boogerd als Thomas Dekker gedwongen rust houden vanwege blessures. Zij zijn echter van plan gewoon aan de start van de Tour de France te staan en beginnen dan ook weer stilaan te werken aan hun herstel.

Thomas Dekker liet begin deze week weten niet deel te nemen aan de Ronde van Luxemburg vanwege een heupblessure, waar hij sinds de Ronde van Romandië mee kampt. Door intensieve behandeling van de ontsteking denkt hij er in de Ronde van Zwitserland weer te kunnen staan. Maar zonder al teveel ambities; het gevolg van het niet (volledig) kunnen trainen.

De Tour de France komt daarom ook niet in gevaar volgens Dekker: "Ik heb geen vrees voor mijn deelname aan de Tour. Dit is niet te vergelijken met vorig jaar. Toen wist ik niet wat er aan de hand was, nu wel."

Michael Boogerd moest in de de Ronde van Catalonië afstappen door een knieblessure en moet nu verplicht enkele dagen rust houden. Dat valt de huidige Nederlands kampioen zwaar: "Ik kan niet stil zitten en al helemaal niet in deze periode. Het is niet alleen de Tour de France, het is ook het Nederlands kampioenschap waar ik mijn kampioenstrui wil verdedigen."

Hij wil het liefst zo snel mogelijk gaan trainen voor de Tour: "Ik wil trainen, zeker weten dat ik er alles aan heb gedaan om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. Het vervelende van deze knieblessure is dat er maar één medicijn voor bestaat: rust…"