De Ceulaer weg bij komst E. Koeman

Sjors (Sj0rSz)
Mocht het zo zijn dat Erwin Koeman de nieuwe trainer van RKC Waalwijk wordt, dan zal Benjamin de Ceulaer de Brabantse ploeg verlaten. De Belg wil op het hoogste niveau actief blijven en is geschrokken van het gerucht over de oefenmeester.

"Bij Feyenoord lag het niet goed tussen De Ceulaer en Koeman", liet zijn zaakwaarnemer, Tony Dullers, weten. "De Ceulaer heeft gezegd nooit meer onder Koeman te willen werken. Ik ken hem. Hij is in dat soort dingen heel principieel."

Volgens Dullens zou Willem II belangstelling hebben getoond voor De Ceulaer. "Willem II heeft bij de VVCS geïnformeerd. Maar er is nog geen concreet voorstel gedaan. We wachten deze week nog af of RKC met een mededeling komt wat het met De Ceulaer wil. Anders zitten we begin volgende week rond de tafel met Henry van der Vegt."

Van der Vegt, technisch directeur van RKC Waalwijk, heeft inmiddels ontkend dat een club zich voor De Ceulaer heeft gemeld. Wel zouden er ploegen zijn die geïnteresseerd zijn in andere spelers. "Maar Willem II zat daar niet bij. Concreet speelt er alleen wat rondom Milano Koenders. Daar komt mogelijk nog deze week meer van naar buiten."

De verwachting is dat RKC Waalwijk met een heuse leegloop te maken gaat krijgen. Nick van der Velden en Luwamo Garcia zouden in verband met VVV Venlo worden gebracht. Verder zou ook Tim Janssen in de belangstelling van een aantal clubs staan. Erwin Lemmens kreeg te horen dat hij naar een andere werkgever uit mag kijken. Hetzelfde geldt voor Dylan Hughes en Martijn Barto.