Giggs definitief international-af

Maikel (WeebI)
Ryan Giggs zag in zijn laatste wedstrijd in het shirt van de nationale ploeg van Wales niet de gewenste uitslag. Toch konden de Britten met een doelpuntloos gelijkspel niet geheel ontevreden zijn.

Giggs kondigde vlak voor het EK-kwalificatieduel met de Tsjechen aan te stoppen als international van Wales. De Welshe ploeg vocht hard voor de overwinning, maar het kwalitatief betere Tsjechië wist iedere aanval in de kiem te smoren. Ondanks dat de 0-0 tegen de Oost-Europese ploeg niet slecht is, lijken de kansen van Wales op het bereiken van het Europees Kampioenschap van 2008 verdwenen.

In de laatste minuut kreeg een emotionele Giggs, als man van de wedstrijd, een publiekswissel. Vanaf de bank kon hij daarna niets anders doen dan toekijken hoe de beide ploegen hun tegenstanders op de nul hielden. De 33-jarige speler van Manchester United wist in 64 interlands 12 keer te scoren, maar nooit een eindronde van een WK of EK te bereiken. De Welshman zal zich nu geheel richten op zijn carrière in Manchester.