[WSR] Van der Garde finisht race ondanks blessure

Sander (sanger)
Giedo van der Garde is zondag vijfde geworden in de World Series by Renault-race in Monaco. Geheel vlekkeloos ging dat echter niet. De Nederlander reed vanaf de eerste bocht met een pijnlijke schouder nadat deze tijdens een aanrijding uit de kom was geschoten.

Na een goede start wist Van der Garde meteen twee man te passeren. In de eerste bocht kwam hij echter in aanraking met Milos Pavlovic. Als gevolg van deze aanrijding schoot de schouder uit zijn kom. "Gelukkig kwam er direct een safetycar op de baan en kon ik mijn arm terug in de kom slaan. Met mijn concentratie was het echter gelijk gedaan. Ik had erg veel pijn, maar kon wel de jongens achter me ophouden," aldus de Spyker F1-testcoureur.

Naast lichamelijk ongemak kende de Veenendaler ook technische schade aan zijn bolide als gevolg van de aanrijding. "Mijn voorwiel stond daarna scheef, waardoor ik erg veel last had van onderstuur. Ik kon dus gewoon niet aanvallen en moest de topvier laten gaan. Ik kon mijn vijfde plek echter wel met succes verdedigen en ik denk dat ik ook zonder die arm uit de kom op deze positie was geëindigd. Ik ben dus naar omstandigheden best tevreden, ik denk dat we er het maximale hebben uitgehaald," is de Nederlander desondanks tevreden.