[GP2] Uitslag race 1 Monaco

Olga (Nuongirl)
Pastor Maldonado heeft zijn eerste GP2-overwinning gepakt. De Venezolaan verzilverde zijn pole-position. De tweede plaats was voor Giorgio Pantano die Timo Glock achter zich wist te houden. Debutant Sebastien Buemi finishte zijn eerste race als zevende.

De start verliep relatief rustig. In de eerste bocht ging het dan wel mis als Andy Soucek Karun Chandhok aantikte. Chandhok schiet in de vangrails en voor hem is de race voorbij. Soucek moet een paar ronden later de pits binnenkomen met een loszittende vleugel. In de negende ronde is de race voorbij voor Sakon Yamamoto. De Japanner mist zijn rempunt in Sainte Devote en schiet rechtdoor de banden in. Op een derde van de race crasht Roldan Rodriguez in de tunnel en hij eindigt de race met een kapotte voorwielophanging.

In de 24e ronde crasht Javier Villa bij het zwembad, dit zorgt voor de eerste safety car-situatie van de race. Twee ronden later duikt deze weer naar binnen en de herstart gaat goed. Alleen Buemi verremt zich en snijdt Sainte Devote af, maar hij kan zijn weg vervolgen. Een ronde later crasht Tahinci, waarna de safety car weer mag uitrukken. De herstart verloopt wederom probleemloos.

De overwinning van Maldonado komt niet meer in gevaar en zo finisht hij de race met acht seconden voorsprong op Pantano. Timo Glock, Luca Filippi, Lucas di Grassi, Vitaly Petrov, Sebastien Buemi en Antonio Pizzonia gaan er met de laatste punten vandoor.

Uitslag volgt