Heerenveen vecht transfer Delorge aan

Sjors (Sj0rSz)
SC Heerenveen is het er niet mee eens dat Laurent Delorge, speler van ADO Den Haag, volgend seizoen voor Ajax uit zal komen. De Friese ploeg zou namelijk een mondeling akkoord met de Belg hebben bereikt en wil nu naar de arbitragecommissie van de KNVB stappen.

SC Heerenveen dacht namelijk dat Delorge vanaf volgend seizoen voor hen zou spelen. "Wij verkeerden niet in de veronderstelling, wij wisten het zéker", liet Koos Formsma, voorzitter van de club, in de papieren editie van VI weten. "We hadden een mondelinge overeenkomst met Delorge voor drie jaar. Er waren afspraken met hem en zijn zaakwaarnemer gemaakt en de financiële voorwaarden waren ingevuld. Op basis daarvan heeft Delorge vervolgens ook Vitesse afgezegd."

De Friezen hadden het contract voor Delorge zelfs al klaar liggen. "Hij zou eerst dinsdag (vorige week, red.) bij ons komen tekenen, toen dat niet doorging zou het donderdag worden. En ineens kwam Ajax er tussendoor fietsen en tekende hij tot onze verbazing in Amsterdam."

SC Heerenveen is op zijn zachtst gezegd niet tevreden over de gang van zaken en hoopt op een uitspraak van de arbitragecommissie. Deze zou in eerste instantie alleen van principiële aard zijn, maar Ajax heeft al aangegeven verder te gaan. "Als Heerenveen kan aantonen dat het mondeling dan wel schriftelijk een akkoord heeft met Delorge, dan hebben wij dat te respecteren en moet de speler maar naar Heerenveen gaan", aldus Martin van Geel, technisch directeur van de Amsterdammers.

Delorge is zich van geen kwaad bewust en bleef ondanks alle speculaties kalm. "Ik kan me voorstellen dat SC Heerenveen teleurgesteld is nu ik naar Ajax ga. Wij waren met elkaar in onderhandeling, maar er lag geen akkoord", verklaarde de speler. Ajax is van mening dat zij geen hoofdrol hebben in het conflict dat is ontstaan. Zowel Henk ten Cate, trainer van de Amsterdammers, als Van Geel kregen van zaakwaarnemer Mo Sinouh de vrijheid om met de Belg rond de tafel te gaan zitten.