[A1GP] Prijzen A1GP uitgereikt

Wouter (ziggyziggyziggy)
Vandaag zijn de Gala Awards van de A1GP uitgereikt. Team Duitsland werd gehuldigd als wereldkampioen en Nederland viel bij een aantal andere categoriën in de prijzen. Michael Schumacher maakte een verrassingsbezoek aan het gala.

Team Duitsland kreeg vandaag de World Cup-trofee uitgereikt door zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher. De Duitse oud-coureur kreeg een staande ovatie van het publiek.

Het Nieuw-Zeelandse team ontving, naast de prijs voor haar tweede plaats in het kampioenschap, ook prijzen voor haar PR-werk en voor de stappen voorwaarts die Jonny Reid als coureur heeft gemaakt.

Ook Nederland werd geëerd. Het openingsweekend op Zandvoort werd uitgeroepen tot het beste evenement van het seizoen en de inhaalactie die Bleekemolen tijdens de hoofdrace uitvoerde door buitenom in de Tarzanbocht Groot-Britannië in te halen, werd tot de spectaculairste inhaalactie van het seizoen uitgeroepen. Ook won het Nederlandse team de prijs voor het beste A1-team. Fans konden via internet stemmen voor deze verkiezing en Nederland won nipt van Maleisië.

Alle uitgereikte prijzen:
Wereldkampioen A1GP: Duitsland
Tweede plaats A1GP: Nieuw-Zeeland
Derde plaats A1GP: Groot-Britannië
Beste evenement van het seizoen: Zandvoort
Mooiste A1-wagen: Ierland
Coureur met de meeste progressie: Jonny Reid, Nieuw-Zeeland
Spectaculairste inhaalactie: Jeroen Bleekemolen tijdens de hoofdrace op Zandvoort
Team met de meeste progressie: China
Best ondersteunende A1GP-partner: Telkom
Beste A1-team volgens de fans: Nederland
PR uitmuntendheid: Nieuw-Zeeland
Beste A1GP-televisiezender: Sky Sports
Fair Play en Sportmanship Award: Australië


Michael Schumacher en Nico Hülkenberg