Van Gaal: 'Erger voor de rest dan voor mij'

Olga (Nuongirl)
Samen met AZ liep Louis van Gaal gistermiddag het landskampioenschap mis door met 3-2 te verliezen bij Excelsior. Met het oog op de toekomst was Van Gaal echter optimistisch.

De Alkmaarders kunnen namelijk nog een prijs winnen dit seizoen. Daarvoor zal in de finale van de KNVB-beker moeten worden afgerekend met Ajax. "Van een titel verspelen leer je ook", aldus Van Gaal die daarmeee doelt op zijn jonge ploeg waar nog veel rek in zit. "Met dit scenario hadden we niet al te veel rekening gehouden. Maar we hebben vandaag kunnen constateren dat wij niet konden brengen wat we normaal wél brengen. Het is jammer dat je het laat schieten als je er zo dichtbij bent. Ik heb dit nog nooit meegemaakt".

"Ik heb in mijn carrière als trainer al heel wat prijzen gewonnen. Het is voor de spelersgroep en voor voorzitter Dirk Scheringa dan ook erger dan voor mij," aldus Van Gaal die wel een reden wist te verzinnen voor het verspelen van het landskampioenschap: "Bij mijn vorige clubs waren de spelers ervaren genoeg om de titel binnen te slepen."