NFLE: Admirals in slotfase langs Thunder

Richard (Rieleks)
De Amsterdam Admirals hebben voor het eerst dit seizoen gewonnen. In Berlijn wonnen de mannen van coach Bart Andrus met 14-10 van Berlin Thunder. De eindstand kwam pas vijftig seconden voor tijd op het scorebord.

De Amsterdam Admirals kwamen voor de derde keer dit seizoen het eerst op voorsprong. Een 35-yard pass van quarterback Drew Olson naar wide receiver Skyler Fulton zorgde voor de eerste punten in het eerste kwart.

Het publiek moest tot het derde kwart wachten op de volgende score. Ditmaal was het Thunder-kicker Andrew Jacas met een 24-yard field goal. Amsterdam kwam zelfs op achterstand door een geweldige play van Berlin Thunder. Zij scoorden vanaf hun eigen 37-yard line een touchdown dankzij een pass van quarterback Travis Lulay naar wide receiver Rich Musinski.

Een zeer goede drive van de Admirals en dan met name van Olson zorgde in het laatste kwart voor een Amsterdamse overwinning. Uiteindelijk was het Noriaki Kinoshita die een 6-yard pass van Olson in de endzone van Berlijn ving.

Met nog vijftig seconden op de klok moesten de Thunders de 14-10 achterstand goedmaken. Bijna kwamen ze nog in field goal range, waarmee zij een verlenging wilde forceren. In de NFL Europa is een 50+ yard field goal immers vier punten waard. Een fumble op het middenveld van Lulay zorgde er echter voor dat de Admirals een zwaarbevochten en broodnodige overwinning uit het vuur konden slepen.

De Amsterdammers zullen het aanstaande zondag thuis moeten opnemen tegen koploper Frankfurt Galaxy. Berlin Thunder krijgt de kans zich te herstellen tegen de Cologne Centurions in Keulen.

Alle uitslagen

WedstrijdUitslag
Berlin Thunder - Amsterdam Admirals10 - 14
Frankfurt Galaxy - Hamburg Sea Devils20 - 17
Rhein Fire - Cologne Centurions6 - 14

Stand na derde speelronde

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Frankfurt Galaxy3300
Cologne Centurions3210
Hamburg Sea Devils3120
Rhein Fire3120
Amsterdam Admirals3120
Berlin Thunder3120