Dirk Kuyt leeft mee met Feyenoord

Gerard (RedFever007)
Het seizoen van Feyenoord kan aanstaande zondag definitief als verloren worden beschouwd als de Rotterdammers er niet in slagen bij de eerste vijf te eindigen. SC Heerenveen speelt in het eigen Abe Lenstra-stadion tegen de Rotterdammers en kan ook nog de vijfde plaats innemen. Hoe het slot zich ook zal ontspinnen, Dirk Kuyt hoopt er het beste van.

Kuyt heeft aanstaande zondag geen verplichtingen met Liverpool en zal daarom plaatsnemen achter de TV. "Gelukkig heb ik de zondag vrij en dan zit ik met de familie vanaf half twee, Engelse tijd hè, aan de tv gekluisterd. Ik leef echt met de jongens van Feyenoord mee", zo liet de oud-Feyenoorder weten. "Ik vind het heel triest. Dit verdient niemand bij Feyenoord. Als ik nou het idee had dat sommigen er niks voor doen, dan zou ik me er niet zo druk om maken. Maar ik volg alle wedstrijden op televisie. Elke zondagavond in Engeland zien we ook de samenvattingen als we het niet live op tv hebben kunnen volgen. Wat ik zie, is dat de spelers wel willen vechten en knokken. Ze proberen er alles voor te doen. Maar het elftal mist, zo eerlijk moet je zijn, kwaliteit om in de top-3 te eindigen. Toch hoop ik dat ze winnen van Heerenveen. Feyenoord verdient het als grote gewoon om in de play-offs te komen."

"Na de geboorte van mijn zoon Roan heb ik heel veel berichten en felicitaties gekregen van Feyenoord-spelers. Dat deed me goed. Onze band is daarom nog steeds goed. En dus leef ik erg met ze mee," zo verwoorde Kuyt de nog steeds goede band met de Rotterdamse club. Ook sprak hij nog over de halve finale van Champions League, die aanstaande dinsdag wordt afgewerkt. "Ik hoop dat we de finale in Athene halen. De 1-0 nederlaag is niet wat we wilden in Londen, maar in de tweede helft hebben we prima gespeeld. Dat gevoel nemen we mee terug naar Liverpool. Ik heb nu al genoeg grote wedstrijden meegemaakt op Anfield Road om te weten dat we daar, met de supporters achter ons, elke Europese topclub kunnen verslaan."