Nadal stoomt door naar kwartfinale

XL
Rafael Nadal heeft de kwartfinale bereikt van het ATP toernooi in Barcelona. Nadat hij in zijn partij tegen Vliegen slechts vier punten op eigen service inleverde, kreeg Thomas Johansson vandaag maar vijf punten op de service van Nadal veroverd. Nadal won de partij met 6-1, 6-4 en heeft nu 69 gravelzeges op rij.

In de volgende ronde wacht Potito Starace. De italiaan draait een sterk gravelseizoen. In zijn laatste twee toernooien bereikte hij de finale, die won hij in Napoli (Challenger) en verloor hij in Valencia (ATP). Vandaag versloeg hij Juan Ignacio Chela in twee sets.

Ook David Ferrer, die traditioneel erg slecht speelt in Barcelona, behaalde voor de eerste keer in vijf pogingen de kwartfinale. Hij versloeg Boris Pashanski met 6-2, 7-5. In de kwartfinale speelt Ferrer tegen David Nalbandian. De Argentijn kreeg tegen Carlos Moya maar liefst 17 breakkansen, daarvan benutte hij er vijf. Hij won echter maar met twee breaks verschil, 6-4, 6-3.

Aan de onderkant van het schema gaat Canas door met waar hij dit seizoen goed in is, winnen. Hij versloeg de qualifier Andujar in twee sets, 7-5, 6-3. Canas heeft dit jaar al 20 wedstrijden gewonnen en heeft er pas vier verloren. In de kwartfinale mag hij het opnemen tegen Nikolay Davydenko. De Rus heeft kleine pijntjes, maar wist wel te winnen van Filippo Volandri. Vooral doordat Volandri slecht met zijn kansen omging. In de eerste set miste hij 3 setpoints, in de tweede set werd een 5-2 voorsprong weggegeven. 7-6 (5), 7-6 (6).