Saviola tekent bij Real

Michiel (WanEnOonlie)
Luis Figo beging ook al de doodzonde: van Barcelona overstappen naar aartsrivaal Real Madrid. De Argentijnse aanvaller Javier Saviola treedt volgens de Spaanse sportkrant Marca vanaf volgend seizoen in Figo's voetsporen.

Vijf jaar geleden werd Saviola door Barcelona weggehaald bij River Plate. Hij bleef daar lang een vaste waarde, maar kwam de laatste twee jaar onder Rijkaard nauwelijks aan spelen toe. In juni volgend jaar loopt het contract van de Argentijn af bij de Catalaanse topclub; volgens Marca mag hij daarom transfervrij vertrekken - naar Real.

De overstap van Luis Figo werd de superster niet in dank afgenomen. Tijdens de eerste zogenaamde 'Derby van het Heelal' (Superclásico) waar Figo voor Real speelde (in 2000) werd de speler getrakteerd op een striemend fluitconcert. In 2003 kreeg hij het opnieuw zwaar te verduren. Ditmaal bekogelden de culés (=die-hard Barcelona-fans) hem met onder andere frisdrankflesjes, mobiele telefoons en muntjes en er zou zelfs een varkenskop gegooid zijn.