Sato verrast door snelheid Super Aguri

John (Spooky4u)
Takuma Sato is tot op heden erg tevreden over de snelheid van zijn Super Aguri bolide. De Japanner heeft de afgelopen drie races voortdurend kunnen strijden in het middenveld, en dit is meer dan hij vooraf had kunnen hopen.

Bij de start van het seizoen was meteen duidelijk dat Super Aguri met een betere bolide dan verleden jaar zou starten. Sato kwalificeerde zich op de tiende positie in Australië, maar wist niet in de punten te belanden. Ook in Maleisië liet Sato zich weer zien. Hij haalde de tweede kwalificatiesessie en wist wederom de race uit te rijden. In Bahrein kende Sato zijn eerste problemen, hij viel uit met motorproblemen, al was de snelheid van de bolide van Sato naar eigen zeggen beter dan voorheen.

"Al met al waren de eerste drie overzeese races erg bemoedigend", blikt Sato terug, "Het was een grote verrassing in Melbourne en in Maleisië hadden we een goede racesnelheid. In Bahrein gingen we nog beter, dus het was erg opwekkend. Ik kende toen een goede start en passeerde Anthony en was meteen in gevecht met Ralf. Het was erg jammer dat we de race niet konden uitrijden in verband met motorproblemen. Het is goed om te zien dat de SA07 vanaf het begin goed presteert. In Melbourne ging het geniaal. We moeten nu doorgaan met vechten."

Het is de vraag of Super Aguri de stijgende lijn door kan zetten. Het team heeft niet het budget van de overige teams en zal dus gedurende het seizoen efficiënt met hun budget om moeten gaan. "Ik denk dat het duidelijk is dat iedereen potentieel heeft. Wij hebben – hoe zal ik het zeggen – gelimiteerde bronnen", vertelt Sato, "Ik denk dat we daar het maximale uit moeten halen. Tijdens de volgende test in Barcelona hebben we een nieuw pakket. Hopelijk brengt ons dat naar een hoger niveau. Onze ontwikkeling zal naar mijn verwachting niet zo snel gaan als die van de grote teams, dus we moeten een beetje geduld hebben."