Spaanse arbiter met dood bedreigd

Maikel (WeebI)
De Spaanse scheidsrechter Javier Turienzo Álvarez heeft zich heel wat op de hals gehaald tijdens de wedstrijd Real Racing - Real Madrid.

In het duel in El Sardinero stond Turienzo aan de basis van de nederlaag van Real Madrid. Eerst kende hij Racing een strafschop toe na een schwalbe van Lionel Scaloni, om vervolgens Iván Helguera zomaar van het veld te sturen. In de laatste minuut kreeg Racing nog een penalty, ditmaal was Nikola Zigic het 'slachtoffer' van een overtreding van Fabio Cannavaro.

Scheidsrechterlijke dwalingen als deze komen in Spanje wel vaker voor, maar enkele aanhangers van de bezoekers waren zo kwaad dat ze Turienzo Álvarez hebben bestookt met doodsbedreigingen. En niet alleen de arbiter zelf, maar ook zijn familie zijn volgens de dreigementen niet meer veilig. "Ik ben na het duel heel vaak gebeld en werd toen met de dood bedreigd, net als mijn familie. Dit voelt heel vreemd", aldus een geschrokken Turienzo Álvarez. "Mijn dochter kwam gisteren huilend thuis uit het park, en zei dat ze gepest was door kinderen die vonden dat ik Real Madrid genaaid had."

Er doen veel complottheorieën de ronde over het feit dat Real Madrid dit seizoen wel erg vaak benadeeld wordt door de arbitrage. "Iedereen maakt fouten. Voetbal draait om veel geld, dat weet ik. Maar hier speelt helemaal niets", zegt de scheidsrechter. "Ik heb geen angst om mezelf, maar wel voor mijn gezin. Ik hoop dat het slechts bij dreigementen blijft."