Lot ADO Den Haag staat vast

Wouter Kursten (Magneet)
ADO Den Haag zal komend seizoen in de Jupiler League uitkomen. Door de 0-2 nederlaag zaterdag tegen Roda JC zijn de Hagenezen officieel gedegradeerd.

Schrale troost voor ADO is het feit dat ze komend seizoen in een nieuw stadion mogen voetballen. Nog één competitiewedstrijd zal ADO spelen in het oude vertrouwde Zuiderpark, op 22 april zal FC Groningen de laatste gast zijn.

De wedstrijd van vandaag was tekenend voor ADO dit seizoen. Geen enkele kans kregen ze van de Limburgers terwijl ze zelf mede schuld hadden aan de tegendoelpunten. Keeper Sergio Sánchez ging niet vrijuit bij de eerste goal. Een vrije schop van Davy De Fauw vloog, zeker niet onhoudbaar, in het net. De tweede treffer kwam uit een penalty, deze werd veroorzaakt door Angelo Martha, die pas zijn vierde wedstrijd speelde dit seizoen. Marcel Meeuwis verschalkte Sergio Sánchez vanaf 11 meter.

De nederlaag voor ADO betekende een nieuw negatief clubrecord, vijftien wedstrijden op rij wisten ze niet te winnen. De laatste gewonnen wedstrijd was 16 december 2006, thuis tegen Willem II met 2-1.

ADO promoveerde na het seizoen 2002-2003 naar de eredivisie, sindsdien eindigden ze op de vijftiende, veertiende, vijftiende, en dit jaar laatste plaats. In totaal werden er 32 wedstrijden gewonnen, 26 gelijk gespeeld, en 76 verloren.