R. Koeman bijt van zich af

Sjors (Sj0rSz)
PSV speelt vanavond een belangrijke wedstrijd tegen FC Twente. Ondanks het verlies van vorig weekend, tegen NEC (2-1), staan de Brabanders virtueel gezien nog altijd op de eerste plaats in de Eredivisie. De club uit Enschede is echter een groot obstakel voor de Eindhovenaren.

"Nu is het moment aangebroken dat het echt moet. We kunnen ons geen misstap meer veroorloven", concludeerde de trainer van PSV, Ronald Koeman. "Maar een goed gevoel is niet genoeg. Het moet vertaald worden naar drie punten. Meer dan ooit hebben we daar behoefte aan."

Gisteren deelde Koeman ook nog een sneer uit richting zijn collega's Louis van Gaal (AZ) en Henk ten Cate (Ajax). "Waarom het de laatste tijd minder is gegaan? Omdat we op slechte velden hebben gespeeld en de scheidsrechters tegen ons waren", aldus de cynische trainer.

Vooralsnog kent de trainer van de Brabantse club weinig kopzorgen omtrent de spelers Ismail Aissati en Otman Bakkal. Het tweetal is namelijk tot het einde van dit seizoen verhuurd aan de club uit Enschede. "Nu komen ze uit voor FC Twente en moeten ze het voor die club laten zien. Dat spreekt voor zich. Als ze maar niet zulk raar gedrag vertonen als Roy Beerens vorige week bij NEC. Ballen onnodig wegschieten of de tegenstander uitdagen door met de voet op de bal te gaan staan. Dan denk ik: blijf normaal doen en verander niet, omdat je jezelf dubbel en dwars wil bewijzen."

Vooruitblik op het duel tussen PSV en FC TWente