Abramovich wil Klinsmann bij Chelsea

Sjors (Sj0rSz)
Er gaan geruchten dat Chelsea belangstelling heeft voor Jurgen Klinsmann. De oefenmeester zou bij de Engelse club de opvolger moeten worden van José Mourinho. The Sun wist te melden dat Roman Abramovich, eigenaar van de ploeg uit Londen, naar Amerika is afgereisd om de Duitser een aanbieding te doen.

Op het wereldkampioenschap voetbal van afgelopen zomer reikte Klinsmann, toen nog bondscoach van Duitsland, tot de halve finales. Na dit avontuur besloot de trainer om te vertrekken bij de Duitse nationale ploeg, maar kreeg een aanbod van de Amerikaanse voetbalbond om daar bondscoach te worden. Hier ging de voormalig aanvaller echter niet op in.

Het doel van Ambramovich is om een bij voorkeur jonge trainer te vinden die de ambitie heeft om de Champions League te winnen. Chelsea zal een grote zak met geld op tafel willen leggen, mocht het zo zijn dat de ploeg uit Londen Klinsmann daadwerkelijk wil contracteren. De Duits ex-international heeft namelijk niet de intentie om Amerika te verlaten.

Gisteren liet de huidige trainer van The Blues, de Portugees Mourinho, weten dat hij twijfelt of er volgend seizoen nog plaats voor hem is. Verder liet Guus Hiddink weten niet van plan te zijn om trainer van de Engelse club te worden. Bovendien liet de Nederlandse succescoach ook nog weten dat hij gewoon bondscoach van Rusland zal blijven.