Vooruitblik: PSV - FC Twente

JJdJ1984
Komend weekend staat de 32ste speelronde in de Eredivisie op het programma. Voor ons dus weer tijd voor een vooruitblik. Deze keer hebben jullie gekozen voor de wedstrijd tussen PSV en FC Twente.

PSV heeft nog altijd wat recht te zetten. De Eindhovenaren hebben op drie maart voor het laatst gewonnen. De tegenstander was RKC Waalwijk en de Philips Sport Vereniging wist toen te winnen met 3-0. Bij de club van trainer Ronald Koemen keren Ibrahim Affelay, Edison Mendez, Jan Kromkamp, Alcides en Genero Zeefuik weer terug. John de Jong, Diego Tardelli en Csaba Fehér zijn nog altijd geblesseerd. Dirk Marcellis is niet meer nodig doordat een hoop spelers zijn teruggekeerd.

Voor de tegenstander van PSV, FC Twente, staat niet zoveel meer op het spel de ploeg van trainer Fred Rutte wist zich vorige week, door een gelijkspel op Heracles Almelo, te verzekeren voor een plek bij de eerste vier. Bij de tukkers zal Luke Wilkshire door een schorsing afwezig zijn. Trainer Fred Rutten kan verder niet beschikken over Niels Oude Kampuis en Patrick Gerritsen.

De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van de Eindhovenaren. PSV won van de veertig wedstrijden er 25, dertien wedstrijden gingen gelijk op en slechts twee duels werden verloren. Bijna 33 jaar geleden wisten de Tukkers voor het laatst in Eindhoven te winnen. Op 18 april 1973 werd het 0-1. Grootste overwinning voor de ploeg uit de lichtstad dateert van 8 september 1979 het werd toen 7-1 voor PSV.