Heidfeld wil langer bij BMW blijven

Sander (sanger)
Nick Heidfeld heeft aangegeven zo snel mogelijk over zijn toekomst bij BMW F1 te willen praten. In 2005 werd de Duitser voor drie jaar bevestigd, waarvan het derde jaar als optie gold. Hiermee spreekt Heidfeld de geruchten tegen dat er een deal met Toyota Racing zou zijn.

"Ik heb het hier erg naar mijn zin. We zijn momenteel succesvol en ik denk dat ik nu in een goede positie verkeer. Hoe eerder we kunnen praten, hoe beter het voor mij is. Tot aan hier had het voor ons niet beter kunnen verlopen, onze progressie over de afgelopen maanden is indrukwekkend. Hopelijk zetten we deze lijn nog even voor, maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zo huiverig over," aldus Heidfeld.

De Duitser presteerde de afgelopen twee races zeer goed, met twee vierde plaatsen. Over de concurrentie van Sebastian Vettel lijkt hij zich geen zorgen te maken. Ook aan ambities heeft de Duitser geen gebrek: "We willen graag wereldkampioen worden, maar dat zal dit jaar niet lukken. Hopelijk gebeurt dat in de komende paar jaar wel. Nu lijkt onze directe concurrent vooralsnog het team van Renault F1 te zijn. Ze waren snel in een aantal tests en zullen lastig te verslaan zijn, maar de afgelopen twee races hebben we dat al wel gedaan dus het gaat momenteel beter dan verwacht."