Schans Garmisch-Partenkirchen wordt gesloopt

Olga (Nuongirl)
De legendarische schans van Garmisch-Partenkirchen, gebouwd in 1934, zal 14 april worden afgebroken. Hij voldoet namelijk niet meer aan de huidige normen.

De schans, opgetrokken uit 125 ton staal, werd in 1934 gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1936, en kreeg later grote bekendheid als één van de vier locaties van het prestigieuze Vierschansentornooi. De constructie zal worden neergehaald door middel van 800 gram explosieven, die op 28 plaatsen zullen worden aangebracht.

Ondanks verschillende renovaties de afgelopen jaren voldoet de schans niet meer aan de criteria die zijn opgesteld door de Internationale Skifederatie (FIS). In oktober vorig jaar gelastte de gemeente dan ook de vernietiging van de schans. Ook de imposante metalen toren naast de schans moet gesloopt worden. Op 24 april zullen de werkzaamheden voor de nieuwe schans van start gaan. De nieuwe constructie zal klaar moeten zijn voor het Vierschansentoernooi in 2008, dat traditioneel op nieuwjaarsdag in Garmisch-Partenkirchen is.