AZ gunt Van Gaal WK ambitie

Luuk (Arockalypse)
Het nieuwe contract van AZ-trainer Louis van Gaal biedt de oefenmeester de mogelijkheid om na 1 juli 2009 aan de slag te gaan als bondscoach. De landen waar Van Gaal het liefst zou werken zijn: Argentinië, Spanje, Duitsland, Engeland en natuurlijk Nederland.

Mocht het werkelijk zo zijn dat één van deze landen in zee gaat met Van Gaal betekend dat voor AZ dat de oefenmeester de club per direct verlaat. De ontsnappingsmogelijkheid die in het contract staat geeft Van Gaal deze kans. De brandende ambitie om nog één keer hogen ogen te gooien op een WK is overheersend. Verder wil Van Gaal geen dingen combineren zoals Guus Hiddink dat deed bij PSV.

In 2002 liep een dergelijk avontuur met Nederland nog mis. Oranje wist zich niet te kwalificeren voor de eindronden. Louis van Gaal ziet dit als de grootste smet op zijn carriëre.

Van de vijf landen die Van Gaal als voorkeur heeft opgegeven springt Argentinië er uit voor de oefenmeester: "Mijn voorkeur ligt bij Argentinië. Simpelweg omdat ik daar de meeste kans mee maak om wereldkampioen te worden. Daarnaast ligt de Argentijnse mentaliteit me goed", aldus Van Gaal.