Lokhoff hoopt op lange vakantie

Sjors (Sj0rSz)
Het is spannend in de onderste regionen van de Eredivisie. Er staan nog vijf wedstrijden op het programma, maar er zijn nog een aantal clubs die de kans lopen op het spelen van promotie/degradatie-duels. Ook de club van trainer Excelsior, Ton Lokhoff, hoort hierbij.

De Rotterdammers nemen het komend weekend op tegen ADO Den Haag. Bij winst zet de Rotterdamse club een grote stap in de richting van lijfsbehoud in de vaderlandse competitie. "Je hebt ADO Den Haag, RKC Waalwijk, Heracles en wij. Van die vier ploegen zal er één degraderen, gaan er twee playoffs spelen en is er één waarvan de spelers op 1 mei aan het strand kunnen liggen. Ik hoop natuurlijk dat wij dat zijn", aldus Lokhoff.

De trainer van de Kralingse club heeft in juli zijn vakantie geboekt, maar vind het niet erg om er ook nog een weekje in mei bij te boeken. Lokhoff is echter niet van plan om op de zaken vooruit te lopen. "Of we veilig zijn als we zondag minimaal gelijkspelen? We zijn veilig als ADO Den Haag ons niet meer in kan halen. Maar ADO vecht zondag wel voor z'n laatste kans en zal er alles aan doen om van ons te winnen. Het is aan ons om het goede niveau van de laatste weken vast te houden."