Spyker daagt STR en SA voor rechter

Sander (sanger)
Na alle discussie gedurende afgelopen winter leek de kwestie rondom de klantenchassis afgelopen zaterdag een climax te bereiken. Het protest dat Spyker F1 had ingediend werd echter niet ontvankelijk verklaard omdat deze te laat werd ingediend.

Toch lijkt Spyker nog niet klaar te zijn met hun strijd tegen het gebruik van de vermeende klantenchassis. Het team kondigde reeds zaterdag aan dat het een rechtzaak aan zou spannen. Wanneer de zaak, die zal dienen voor het gerechtshof van Lausanne, behandelt wordt is nog niet bekend. Toch bestaat de kans dat het de zaak wel in een stroomversnelling brengt. Door het indienen van de aanklacht heeft Spyker namelijk het recht om op de donderdag voor de GP van Maleisië te protesteren tegen de deelname van beide teams.

Ondertussen blijven beide gedaagde teams volhouden geen enkel reglement te hebben overtreden. Zowel Scuderia Toro Rosso als Super Aguri F1 zeggen het vooraf uitvoerig met hun juridische adviseurs te hebben besproken, alsmede met de FIA. Alle partijen zouden hun goedkeuring hebben gegeven. Ook tijdens de presentatie van de bolides van beide teams is er geen geheimzinnigheid geweest over de herkomst van de bolides.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.