Briatore geeft bandenwissel de schuld

Olga (Nuongirl)
De belangrijkste oorzaak van de slechte start van het F1-seizoen voor het team van Renault F1 is volgens Flavio Briatore de wisseling van Michelin naar Bridgestone banden .

De afgelopen twee jaar begon het team nog met een overwinning, dit jaar was de zesde plek van Giancarlo Fisichella het hoogst haalbare in de GP van Australië. Heikki Kovalainen finishte in zijn eerste race als tiende.

Volgens de meeste mensen is het vertrek van Fernando Alonso de belangrijkste reden voor de slechte prestaties tijdens de eerste GP, maar teambaas Briatore geeft de schuld aan het wegvallen van Michelin. " We weten dat we achterlopen ten opzichte van andere team, dat wisten we al vanaf het begin van het seizoen Onze auto was zo goed ingesteld op de Michelin band, dat we meer hebben verloren dan andere teams. Op het moment dat we Bridgestone banden onder onze auto van 2006 plaatsten, was McLaren sneller dan ons."

Renault kijkt nu uit naar de driedaagse test in Sepang, waar het team zal proberen om het gat met de concurrentie te dichten. "Het belangrijkste is nu om te analyseren waar we onze beperkte financiële middelen het beste kunnen inzetten om het gat met de topteams te dichten, en dat is precies was we in Sepang gaan doen", aldus hoofdengineer Pat Symonds.