[P-N] Kolobnev krijgt loon naar werken

Gerard (RedFever007)
Vandaag werd de derde en tevens langste etappe in Parijs – Nice verreden. De etappe liep van Limoges naar Maurs. Na 215,5 kilometer bleek ?? de snelste te zijn. Net als in voorgaande dagen ook in deze etappe gingen vier renners er vandoor.

De kopgroep bestond uit Fabio Baldato, Alexandr Kolobnev, Heinrich Haussler en Nicolas Vogondy. De maximale voorsprong liep op naar 10’20” voordat het peloton besloot in te grijpen. CSC en Liquigas, met leider Franco Pellizotti in het peloton, lieten de voorsprong slinken. Op 25 kilometer voor de meet bedroeg de voorsprong nog 2’10”, op twaalf kilometer is deze geslonken naar slechts 45 seconden. Kort daarna sprong Kolobnev weg uit de groep van vier om het zelf te proberen. Een goede beslissing bleek later.

De overigen drie vluchters die vrijwel de gehele dag vooraan hebben gereden worden daarna ingerekend door het jagende peloton. Kolobnev niet gepakt, op twee kilometer heeft de CSC renner nog steeds een voorsprong van 28 seconden. Dat verschil zou niet meer worden dichtgereden waarna Kolobnev de etappe op zijn naam schreef. Tom Boonen werd tweede voor Daniele Bennati die de derde plaats opeiste.