Super Aguri presenteert SA07

Sander (sanger)
Het Japanse Super Aguri F1-team heeft in Australië haar nieuwe bolide gepresenteerd. Dat deed het team woensdagmiddag (plaatselijk tijd) in de paddock van het Albert Park-circuit, waar dit weekend de eerste race van 2007 zal worden verreden.

De presentatie van de bolide werd reeds twee keer uitgesteld nadat de verplichte FIA-crashtest niet succesvol werd afgelegd. Met name de neus van de bolide bleek een zwak punt bij de zijwaartse crashtest. Het lijkt erop dat de Japanse renstal dan toch met de nieuwe bolide in Australië van start kan gaan nadat het team de voorkant van de bolide volledig heeft herzien.

Tijdens de teampresentatie maakte het team bekend dat er tijdens de ontwikkeling van de SA07 nauw werd samengewerkt met Honda Japan, en dan met name met de ontwikkelingsafdeling. Dat is duidelijk terug te zien in het ontwerp, dat enkele gelijkenissen toont met de Honda RA106 van vorig seizoen.

Reacties van Spyker F1 en Williams zijn nog niet bekend. Maar te denken valt dat het ontwerp van de SA07 voldoende voer biedt om het juridische spel op te voeren. De reacties worden in de loop van vandaag verwacht.