'Man Utd toont interesse in Huntelaar'

Sjors (Sj0rSz)
Het lijkt erop dat Manchester United concrete belangstelling heeft getoond voor Klaas-Jan Huntelaar van Ajax. De club zou naar verluidt 20,5 miljoen euro overhebben voor de speler. Sir Alex Ferguson hoopt de jonge aanvaller komende zomer naar Engeland te halen.

Naast Huntelaar zou Manchester United ook geïnteresseerd zijn in de diensten van Leroy Lita. De aanvaller komt momenteel uit voor Reading. De afgelopen weken hebben scouts van The Mancunians dit duo in de gaten gehouden. Ferguson ziet in dit tweetal het nieuwe spitsenduo voor het nieuwe seizoen.

Huntelaar wordt al vergeleken met Ruud van Nistelrooy. De Brabander komt momenteel uit voor Real Madrid, maar speelde in het verleden voor Manchester United. Ajax nam de jonge aanvaller een jaar geleden over van SC Heerenveen voor negen miljoen euro. De Friezen daarentegen kochten de speler voor 100.000 euro van PSV.

Ferguson heeft laten weten dat hij minimaal één aanvaller aan wil trekken. Het is zelfs mogelijk dat het er uiteindelijk toch twee worden. Na dit seizoen beschikt de oefenmeester namelijk alleen over Wayne Rooney en Louis Saha als voornaamste aanvallers. Het contract van Henrik Larsson met de Engelse club is inmiddels afgelopen.