Uitslag Internazionale - AC Milan

Gerard (RedFever007)

In Italië werd dit weekend de stadsderby Internazionale – AC Milan gespeeld. Het thuisspelende Inter won met 2-1. Internazionale blijft eerste, AC Milan staat nu zesde.

In het Giuseppe Meazza kwam AC Milan op voorsprong. De van Real Madrid overgekomen Ronaldo maakte tegen zijn oude ploeg het eerste doelpunt voor AC Milan. Op aangegeven van Gennaro Gattuso maakte de oud-PSV’er in de veertigste minuut het eerste doelpunt. Daarvoor had de Braziliaan ook al een goede mogelijkheid gehad.

Na rust draaide Internazionale de rollen om. Hernan Crespo werd gewisseld voor Julio Ricardo Cruz. De oud-Feyenoorder stond nog maar net in het veld toen hij deed waarvoor hij onder contract staat: scoren. De doelman van de Rossoneri ging in de fout op een voorzet van Zlatan Ibrahimovic waarna Cruz de bal achter doelman Dida kon schieten.

Een kwartier voor tijd wederom een grote rol voor zowel Cruz als Ibrahimovic. De Argentijn pakte de bal af van Marek Jankulovski en vond Ibrahimovic. De Zweed schoof daarop de bal achter Dida en bezorgde daarmee Internazionale de drie punten.