Bosz kraakt topsportklimaat bij Feyenoord

Olga (Nuongirl)
Tijdens zijn toelichting op het nieuwe beleidsplan dat hij voor Feyenoord heeft opgesteld, heeft technisch manager Peter Bosz vandaag gezegd dat het topsportklimaat bij de Rotterdammers van geen kant deugt.

"Ik loop hier nu acht maanden rond. Het belangrijkste dat ik heb gemist, is een topsportklimaat. Ik kan wel honderd grote of kleine voorbeelden opnoemen waaruit dat is gebleken. Daar wil ik verder niet op ingaan. Maar op basis van het nieuwe technische beleidsplan moet er een grote cultuuromslag bij Feyenoord plaatsvinden. Dat zal een moeilijk proces zijn, maar het is de enige weg om van Feyenoord weer een echte topclub te maken," aldus Bosz.

"Feyenoord heeft jarenlang stilgestaan. Hoe dat is gekomen en wanneer dat is begonnen, weet ik niet. Daarvoor moet je misschien wel ver teruggaan in de tijd. Maar je kunt het onze trainer Erwin Koeman in elk geval niet verwijten. Een topsportklimaat moet van bovenaf komen. Dat kun je niet als individu creëren binnen een grote voetbalclub."

Bosz zei tevens dat Erwin Koeman achter hem staat. "Koeman is het ook volledig eens met de conclusie dat Feyenoord geen topsportklimaat heeft. Met elkaar gaan we eraan werken om in De Kuip weer een cultuur neer te zetten waarin iedereen elkaar scherp houdt en waarin topprestaties kunnen worden geleverd."