Spyker op zoek naar snelheid

Sander (sanger)
Vandaag was Spyker F1 weer aanwezig in Barcelona om hun testprogramma voort te zetten. Ook vandaag werkte het team aan de set-up en het verzamelen van informatie over de Bridgestone-banden. Ook deden beide racecoureurs in de middag een racesimulatie.

In totaal kwam Christijan Albers tot 106 ronden en een beste tijd van 1.23.069. Geheel probleemloos was zijn dag niet, aan het eind van de dag had de Nederlander last van een hydraulisch probleempje. Het probleem is echter niet dusdanig ernstig dat het testprogramma van morgen in gevaar komt. Teamgenoot Adrian Sutil reed een respectabele 109 ronden en legde zijn racesimulatie zonder problemen af. Zijn beste tijd was met 1.23.124 een fractie langzamer dan die van zijn teamgenoot.

Christijan Albers over zijn dag: "Ik denk dat we het vandaag redelijk goed hebben gedaan. We zijn druk bezig met zoeken naar meer en betere prestaties van zowel de auto als de banden. We moeten nog steeds meer temperatuur in de banden zien te krijgen zodat we grotere stappen met de set-up kunnen maken. Desondanks hebben we al wel wat vooruitgang kunnen boeken. Morgen gaan we er weer vol tegenaan."

Adrian Sutil: "Vandaag zijn we verder gegaan met het set-up werk. Het was wat lastig een goede balans te vinden. In de morgen hebben we enkele kwalificatieruns gedaan, en in de middag langere runs en een racesimulatie. Ik heb het gevoel dat ik dichter bij de limiet kom, en dat ik mezelf en de auto verder ontwikkel."

Ook Mike Gascoyne, Chief Technical Officer van het Nederlandse team, is tevreden over vandaag: "We hebben een redelijk productieve dag gehad. We hebben gewerkt aan de basis set-up en het opbouwen van de snelheid in een racesituatie. Adrian had geen problemen en Chris had een klein hydraulisch probleem tijdens zijn racesimulatie. Het is een klein probleem wat geen probleem mag opleveren voor morgen. Vanmorgen was het wat kouder waardoor we wat moeite hadden temperatuur in de banden te krijgen. Toch hebben we een idee hoe we dat moeten aanpakken."

Morgen zal het team verder testen op het Spaanse circuit. Ze zullen dan werken aan de set-up voor de Grand Prix van Australië.