[Upd]'Chelsea haalt Manuel Da Costa'

Maikel (WeebI)
Volgens diverese Engelse en Portugese media heeft Chelsea een overeenkomst bereikt met PSV-verdediger Manuel Da Costa. De Portugese speler staat pas sinds de zomer onder contract bij de Eindhovenaren.

Da Costa, geboren in Frankrijk, is overal achterin inzetbaar. Aangezien de Britten veel problemen kennen in die linie, zoeken ze naar alternatieven om aankomende zomer aan te kopen. De 20-jarige Portugees verruilde AS Nancy in de zomerstop voor PSV. In Nederland groeide Da Costa uit tot een basisspeler van formaat, en speelde al veel duels.

Portugese bronnen melden dat tussen alle partijen al een overeenkomst is voor een overstap in juli, en is tevens bewijs dat de Londenaren nog langer met PSV willen samenwerken. Alex speelt al enkele jaren bij PSV, terwijl hij bij Chelsea onder contract staat. Datzelfde geldt sinds kort voor Alcides. Deze spelers zouden in Engeland niet vanzelfsprekend aan de bak kunnen vanwege hun non-Europese achtergrond. Voor Da Costa is dat geen probleem, hij heeft zowel een Portugees als Frans paspoort.

Update

Manuel Da Costa speelt de komende jaren gewoon bij PSV en niet bij Chelsea. Dit heeft de perschef van de Eindhovenaren, Pedro Salazar, gezegd, "We hebben met geen enkele Engelse club gesproken. Dit soort verhalen hoor je vaker als we in de Champions League spelen tegen een Engelse club. Die jongen heeft gewoon een contract hier."