Nantes, Marseille naar halve finale beker

Olga (Nuongirl)
Nantes en Olympique Marseille hebben zich gisteravond geplaatst voor de halve finales van de strijd om de Franse beker. Nantes, dat de beker in 2000 won, plaatste zich ten koste van Sedan na het nemen van penalty's.

Na dertien minuten spelen was het Pujol die Sedan op voorsprong bracht, maar binnen de minuut scoorde de Roemeen Keseru de gelijkmaker. Daarna gebeurde er weinig, al kregen beide ploegen nog een goede kans om te scoren. In de strafschoppenserie was Fabien Barthez de held met het stoppen van de beslissende strafschop van Nicolas Marin.

Olympique Marseille versloeg derdeklasser Vannes vrij eenvoudig met 5-0. De Senegalees Mamadou Niang opende in de eerste minuut de score, waarmee de wedstrijd eigenlijk al werd beslist. Toch duurde het nog een half uur voordat de thuisploeg afstand zou nemen. Na hands van Talmont, mocht Maoulida vanaf de penaltystip scoren. In de 65e minuut was het wederom Talmont die hands maakte, ditmaal schoot Djibril Cisse de strafschop raak. Vier minuten later scoorde Maoulida met een prachtige omhaal nog een keer, en in de blessuretijd zorgde invaller Mickael Pagis voor de eindstand.