Franse ploegen in Parijs-Nice

Sjors (Sj0rSz)
Cofidis, Bouygues Telecom en FDJeux.com zullen toch starten in de wielerkoers Parijs-Nice. Dit maakten de managers van deze ploegen bekend. Hiermee negeert dit drietal het verbod van de internationale wielrenunie (UCI). ProTourploegen zouden namelijk niet aan deze wedstrijd deel mogen nemen.

"Renners kunnen niet de dupe worden van een politieke strijd", aldus Eric Boyer, manager van Cofidis. "Wij zullen gewoon deelnemen aan Parijs-Nice."

Parijs-Nice wilde geen deel meer uitmaken van de ProTourkalender. Daarom heeft de organsatie het voor elkaar gekregen om dit evenement op de nationale wielerkalender van Frankrijk te plaatsen. Ondanks dat heeft de UCI deze wedstrijd toch opgenomen in het schema van de ProTour. Dit betekent dat de twintig ploegen, die uitkomen in deze wedstrijdcyclus, van start moeten gaan.

De enige ploeg die zo goed als zeker niet in actie zal komen is Unibet.com. Deze wielerploeg heeft namelijk geen startbewijs van organisator ASO ontvangen, waardoor ze niet mogen starten in Parijs-Nice.