Mourinho blijft bij Chelsea

Sjors (Sj0rSz)
José Mourinho, trainer van Chelsea, heeft laten weten dat hij de ploeg uit Londen niet zomaar zal verlaten. Dit houdt dus in dat de Portugees zijn huidige contract met de Engelsen uit zal dienen. Dit maakte Sky Sport vrijdag bekend.

"Er zijn maar twee manieren waardoor ik Chelsea zou kunnen verlaten", lichtte Mourinho toe. "De eerste mogelijkheid zou zijn dat ik na medio 2010, wanneer mijn contract afloopt, vertrek. Dan heb ik mijn dienstverband uitgezeten en zal ik hoogstwaarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging."

"De tweede en ook gelijk de laatste mogelijkheid is wanneer de clubleiding van Chelsea het niet meer in mij ziet zitten en mij ontslaat. Andere mogelijkheden bestaan nu eenmaal niet. Ik verlaat Chelsea voor geen goud uit eigen beweging."

De laatste maanden gaan diverse geruchten over de positie van Mourinho bij The Blues. De behaalde resultaten van de ploeg vallen enigszins tegen, waardoor de druk op de oefenmeester behoorlijk groot is geworden. In de Engelse competitie staat Manchester United voor de ploeg uit Londen. Verder gaan ook verhalen de ronde dat de Portugees de interesse van Real Madrid en Internazionale heeft gewekt.