Boukhari vindt plezier in voetbal terug

Olga (Nuongirl)
Nourdin Boukhari heeft het prima naar zijn zin bij AZ. Nadat de 26-jarige Marokkaanse voetballer niet wist te slagen bij het Franse Nantes, heeft hij het plezier in voetbal weer teruggekregen in Alkmaar.

Vorig jaar leerde Boukhari bij Nantes de harde en zakelijke kant van de voetbalwereld kennen. "Ik heb me vergist in mijn nieuwe club. Het plan van Nantes om te bouwen aan een nieuw elftal klonk ambitieus, maar bij het uitblijven van prestaties sloeg de paniek snel toe." In september zette Nantes hoofdtrainer Serge le Dizet aan de kant, en hij werd opgevolgd door Georges Eo. "Onder Le Dizet was ik zeker van een plek, maar toen Eo het overnam verdwenen bijna alle nieuwe spelers uit het basisteam. De laatste maanden deed ik weer wat vaker mee. Maar als ik dan goed speelde, stond ik er de volgende keer toch weer naast."

Boukhari vindt dat hem onrecht is aangedaan. "Bij Ajax raakte ik ook mijn basisplaats wel eens kwijt, maar daar kon ik beter mee leven. De trainer onderbouwde zijn keuzes op een goede manier. Bij Nantes gebeurde dat niet. Het ergste vind ik dat de spelers die nu vaak op mijn positie spelen, echt niet beter zijn dan ik."

Het vertrek naar Alkmaar kwam dan ook als een geschenk."De keuze voor AZ was uiteindelijk niet zo moelijk. Louis van Gaal toonde veel vertrouwen in mij en AZ doet mee aan de UEFA-beker. Al speelt Twente dit seizoen ook aantrekkelijk voetbal," aldus Boukhari die, mede door de nodige blessures, direct vanaf het eerste moment zeker was van een basisplaats. Afgelopen woensdag scoorde hij bovendien tegen Fenerbahçe een belangrijk doelpunt. Dat vierde hij langs de zijlijn uitgebreid met Van Gaal. "Daarmee wilde ik laten zien dat ik blij ben dat hij me waardeert. Ik voel me lekker in dit systeem. Ik heb veel vrijheid en krijg op deze positie de gelegenheid om veel steekpasses en voorzetten te geven."