Fry verwacht dit jaar andere Barrichello

Sander (sanger)
Als we Nick Fry, teambaas van Honda Racing, mogen geloven zien we komend seizoen een 'andere' Rubens Barrichello. Vorig seizoen was de Braziliaan zijn eerste in Japanse dienst. Nu Barrichello gewend is aan zijn nieuwe omgeving zijn de verwachtingen hooggespannen.

"Ik denk dat we een totaal andere Rubens te zien krijgen. In de winter is hij wat afgevallen. Ook is hij heel erg gemotiveerd, en heeft veel plezier met het rijden op de nieuwe Bridgestone-banden. Ik denk dat we een totaal andere persoon gaan zien, één die het Jenson heel moeilijk zal maken," aldus Fry.

Volgens Fry voelde Barrichello zich vorig seizoen niet op zijn gemak bij het Japanse team. Dit had met name te maken met de traction-control en het remsysteem. En juist deze systemen zijn aangepast voor het nieuwe seizoen.

Over de verschillen op de grid heeft Fry zijn eigen mening: "Ik zie weinig verschil in de absolute snelheid van de coureurs. Ze kunnen allemaal verschrikkelijk hard rijden. Het grootste verschil is hoeveel ronden ze dat kunnen volhouden. De coureurs van de topteams kunnen dat wel vijftig ronden volhouden, die van de achterhoedeteams misschien twintig. Daarin zit het grote verschil. De snelheid van Rubens staat buiten kijf, daarover bestaat geen twijfel. Hij moest alleen wennen aan de auto en de systemen."